Lelkünk nyugalmáért (2.rész)

Nagy port kavart a ’lelkünk nyugalmáért’ cikkem, kimondottan azon részei hogy pánikrohamra, szorongásra, aggódás-láncokra hogyan is ad megoldást a Szent Szellem ereje..

Miután az egyik rendezvényünk elején is elmondtam, nekem is meg kellett élni ennek a valóságosságát. Nehéz idők következtek rám, egészségemet és nyugalmamat is kikezdő napjaim voltak januárban. Már-már odáig is eljutottam hogy törölni fogom a cikket. Ám mégis fent hagytam és így volt jó. Idővel meg kellett értenem hogy aki ilyesmiben szenved (félelem ötvözte nyugtalanság) az nem csak beképzeli vagy megjátssza ezt a dolgot, hanem valódi segítségre szorul. A téma ezért folytatódik most..

Mostanság több alkalommal is beszélgettem és imáztam másokért akik valamilyen pánikbetegségben, különböző rohamok visszatérő rabságában, szorongások igája alatt éltek.

 

Több részből áll a folyamat hogy sikeres szabadulást mondhass magad mögött:

 • Teremtő-teremtmény viszonyban elhelyezni magad mint teremtmény
 • Elfogadni hogy a lelkednek megváltásra(külső Megváltóra) van szüksége, saját erejéből képtelen a megváltásra, önmegváltás nem létezik(csak ideiglenes megoldásokat ad)
 • Visszaemlékezés az életed korábbi ’necces részeire’ és ezekért bocsánatot kell tudni kérni
 • Befogadni Jézus Krisztust a szívedbe, megtérők imáját elmondani
 • Utolsó lépésként az esetleges szabadulás vagy esetleges gyógyulás csak minőségi melléktermék, a fővonal az hogy az Evangéliumot elfogadtad!

 

1.Teremtő-teremtmény viszonyban elhelyezni magad mint teremtmény

 

Tudd, Isten csodálatos teremtménye vagy. Egyedi, utánozhatatlan és céllal születtél a Földre, legyen mögötted aberrált gyermekkor, tizenévek óta szorongató fekvőbetegség vagy bármi egyéb negatív (olykor ha minden pozitív az sem jelent semmit). DE mind-mind céllal vagyunk itt!

Lehetsz szép vagy csúnya, ’megérdemelted -vagy épp nem, amiben vagy’ kategória, a lelked elérése/megtévesztése a cél.

 

 1. Elfogadni hogy a lelkednek megváltásra (külső Megváltóra) van szüksége: saját erejéből képtelen a megváltásra, önmegváltás nem létezik (csak ideiglenes megoldásokat ad).

Harc folyik azért a szellemvilágban, hogy hozzád ne jusson el az Evangélium (vagy csak ködösítve), az az Örömhír amit Istenünk az ő egyszülött Fián keresztül vitt véghez; annyira szeretett minket, hogy elküldte a Fiát hogy miattunk (a mi bűneinkért), Ő szenvedjen.

 

‘Mert úgy szerette Isten a világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne el ne vesszen, hanem örök élete legyen!’     (János 3,16)

Nagypénteken meghalt érted a Kereszten, az összes bűnünk miatt szenvedett, elhordozta fájdalmainkat, betegségeinket és az összes nyavalyás nyavalyánkat csak hogy mi szabadságban és nyugalomban élhessünk. Harmadnapra rá (Húsvét) pedig feltámadott, legyőzve a halált is, ez miatt a szellemi hierarchia csúcsán helyezkedik el, alatta meg kell hogy hajoljon minden és mindenki.

Az elszámolás napján pedig nem te bűnhődsz  meg a bűneidért, hanem Isten Jézusra tekint, mivel te földi életed alatt a szívedbe hívtad őt (remélhetőleg megtetted), mily csodás kegyelem!

Ezzel az Örömhírrel amíg nem szembesülsz, addig lényegében kábulatban élsz, meg vagy vezetve, olyan hogy ’igazi szeretet’ nem nagyon tudod hogy milyen lehet, inkább csak annak light verzióit ismered, aminek halványul folyamatosan a hatása.

Ezek ha halványodnak, csuklik össze a lélek, ha nincs pozitív szó, ha nincs bátorítás, nincs reménykeltés, nincs aki átöleljen, biztasson, törődjön veled, kártyavárként dőlsz össze.

A lelked egyfajta első figyelmeztető jelei az állandó társaság keresés, a magányos órák elkerülései, a visszatérő szorongások, sötétben üldögélések, kedvtelenség.  Ilyenkor és a többi súlyosabb esetnél is kísértőnk ravasz praktikája a félelem keltés, pl betegségek kialakulásában való hitben, túlzott aggodalmaskodás mások jövőbeli elvesztése miatt, korosztályodban történő korai halálok(mi van ha te is meghalsz) satöbbi satöbbi.. Ezt depressziónak diagnosztizálják és persze van rá gyógyszer…

Kettes fokozat amikor a szorongások – rohamok besűrűsödnek és testi tünetet produkálva heves szívverést, izmok átmeneti bénulását, légszomjat, hidegrázást avagy izzadást, étvágytalanságot hányingert és minden egyéb nyavalyás tünetet produkálnak. Az egész ugye idegi alapon megy, ha félsz akkor már ajtón belül van a hívatlan vendég. Ezt pánikbetegségnek diagnosztizálják és persze erre is van megfelelő drága kapszula, amik a tüneteken tompítanak, de sajnos a problémát nem oldják meg, sőt függőséget és nem kívánt mellékhatásokat hoznak.

Hármas fokozat amikor a szükségben lévő annyira reménytelennek látja helyzetét, hogy életét feleslegnek tekinti, annak véget akar vetni. Ezt akár környezetének amolyan segélykiáltásként jelzi is… Ezen a ponton pedig el is értünk ahhoz  a szinthez ami a kísértések legfőbb célja, miszerint téged mint Isten csodálatos teremtményét a kísértő feleslegesnek tart (nagy meglepetés), és azért hogy Istennek szomorúságot okozzon próbál téged rávezetni hogy az életednek nincs értelme, annak te magad vegyél véget, (mert neki erre már nincs hatalma, ha lenne ő tenné meg).

A kísértések, a rohamok, a betegségek, mind-mind befektetések a sötét oldalnak hogy megtévesszenek téged, hogy félrevigyenek téged a keskeny útról, lehetőleg úgy, hogy minél távolabb kerülj a Megváltás közeli légkörtől, az se baj ha annyira távolra hogy elintézd saját magad.

A jó hír az hogy Jézus Krisztusban szabadságunk lehet ám mindezek felett, az Ő kiontott drága szent vére alatt oltalmat találhatunk, az ő szavaiban békességre nyugalomra lelhetünk.

 

 1. Visszaemlékezés az életed korábbi ’necces részeire’ és ezekért bocsánatot kell tudni kérni

A gyakorlati része ezek után kezdődhet egy szabadításnak, amikor is a leterhelt embertársam elkezdi elmondani azt ami a szívét nyomja, ez többnyire biztatás nélkül elkezdődik és érzelmi kitörésektől sem mentes, az Úr Jézus jelenlétében egyszerűen csak kikívánkoznak bizonyos dolgok!

Néhány dolgot említek amikkel a napokban találkoztam. Sajnos nagyon jellemző és mély nyomot hagyó bűnök között van az

 • abortusz
 • a jósnőnél járás(akkor is ha nagyon régen volt)
 • médiummal való találkozás(általában pedig csak gyógyítás miatt keresik fel)
 • osztálykiránduláson asztaltáncoltatás stb..
 • Meg nem bocsátott bűnök (ilyen esetben mindkét fél kalitkában van, nem csak a sértett)
 • erős elvárások valaki felé (akár évtizedeken át)
 • különböző bántalmazások okozta testi lelki sérülések, ha kaptam, ha adtam nyomot hagy
 • generációs átkok
 • családi titkok
 • elvárások/számonkérések/vádaskodások Isten felé, miért engedi ezt, hogy történhetett ez, ha szeretnél Istenem nem engednéd és így tovább. .
 • és minden más ami éppen aktuálisan nyomaszt/terhel/lehúz.

Minden ami nyom belülről, annak ki kell jönnie, a Szent Szellem úgy is vezet majd!

’Bocsásd meg Uram h fiatal koromban abortuszom volt, (embert öltem) de látod Uram hogy milyen kiszolgáltatott helyzet volt az, de bocsásd meg nekem!’

’Bocsásd meg Uram hogy jósnőnél jártam, elakarom engedni ennek is a terhét a Jézus nevében, ámen.’

Útjaidat, Uram, ismertesd meg velem, és ösvényeidre taníts meg engem. Vezess engem a te igazságodban és taníts engem, mert te vagy az én szabadító Istenem, mindennap várlak téged.”

(Zsoltárok 25)

 1. Befogadni Jézus Krisztust a szívedbe, megtérők imáját elmondani

Ezek után nagy megkönnyebbülések várhatóak, (kiengedő mellkas, feszülő hátak ellazulása) de a lényeg még most jön. .

Megváltó Urunk szívünkbe fogadása, az emberi lélek legfontosabb dolga, bizonyosnak lenni abban, hogy a lelked meg van váltva Jézus Krisztus által az semmivel sem pótolható felemelő mennyi érzés.

’ Drága Úr Jézus, köszönöm, hogy jöhetek most Hozzád, köszönöm ezt a beszélgetést Veled, köszönöm, hogy itt vagy!

Hiszem, hogy Isten fia vagy, köszönöm, hogy meghaltál értem a keresztfán, elhordoztad a bűneimet , helyettem szenvedtél, hogy nekem békességem lehessen, jöjj most és töltsd be a szívemet és lelkemet! Távoztass el minden félelmet, vádlást, szorongást, pánikot, aggodalmat, bűneimből fakadó terheket, üres rosszérzéseket!

Köszönöm hogy lelkem békességet találhat véred oltalma alatt, kérlek lépj be az életembe, azon légy úr mostantól fogva. Elfogadom megváltásod, hiszem az értem véghez vitt kereszthalálod és feltámadásod, ezt az óriási szeretetet!

Jöjj és tölts be most Szent Lelkeddel!

Jézus Krisztus nevében, AMEN!’

“Íme az ajtó előtt állok, és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat, és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő én velem.”    

(Jelenések könyve 3:20)

Marcell Marcell

One Comment

 1. Ez csodálatos cikk nagyon meg érintette a lelkemet és segitséget nyujt minden amit itt olvastam . Évek ota pánikrohamal gyötrelmekel küzködöm és meg kaptam a segitséget köszönöm úr jézus hogy velem vagy és köszönet a cikk irojának hogy evvel segit minket. Akik ebben szenvedtek olvassátok és fogadjátok el a le irtakat. Ámen

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.